Росіяни стикаються зі значними проблемами під час атаки Авдіївки – ISW

Читать на русском
Війська рф стикаються з рядом серйозних проблем під час наступу на Авдіївку, зокрема, з неякісним медичним забезпеченням.
Фото: dialog.ua

Наступальні зусилля російських військ біля Авдіївки викликають неоднозначну реакцію у інформаційному просторі рф. Так, скепсис викликають проблеми, з якими стикається армія окупантів та через які зазнає втрат.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У ЗСУ озвучили цілі росіян у боях за АвдіївкуРосійські війська раніше не розглядали Авдіївку Донецької області як знакове місто, але зараз їхня ситуація змінилася.

Аналітики зазначають, що однією з серйозних перешкод для просування росіян навколо Авдіївки є українські оборонні укріплення. Про це, зокрема, заявляли деякі російські джерела 13 і 14 жовтня.

Крім того, ISW фіксує більшу, ніж зазвичай, кількість бронетехніки, яку використовують росіяни в поточних операціях. Експерти зазначають, що вони ймовірно, вже втратили щонайменше батальйонну тактичну групу (БТГр) бронетехніки під час спроб наступу навколо міста, але значного прориву так і не відбулось.

Також росія має проблеми з медичним забезпеченням, що теж перешкоджає просуванню в районі Авдіївки.

«12 жовтня одне російське джерело заявило, що в окупованій Горлівці та Донецьку біля Авдіївки не вистачає хірургів, і закликало російських лікарів їхати на фронт, щоб допомогти лікувати поранених солдатів», – говориться у звіті.

На цю проблему окупантів вказють і українські джерела. За словами речника Таврійського угруповання військ України полковника Олександра Штупуна, більшість втрат росіян на авдіївському напрямку спричинені неякісною медичною допомогою та заповненістю місцевих лікарень.

Захід розраховує на прорив ЗСУ у наступному році, щоб Україна розпочала переговори з рф – WSJРосія готується до довготривалої війни, проте на Заході розраховують, що у 2024 році ЗСУ здійснять великий прорив на фронті і Україна почне переговори з рф.

Тим часом, за спостереженням фахівців, інформаційний простір рф розділений щодо перспектив російських успіхів під Авдіївкою та поточних можливостей України. Одна частина «воєнкорів» хвалить наступальні зусилля росіян, повторюючи наратив про нібито закінчення українського контрнаступу, інша ж оцінює перспективи армії рф скептично.

Також фахівці ISW вказали, що 14 жовтня ЗСУ продовжили контрнаступальні дії на сході та півдні України та просунулися на захід від Донецька.

Нагадаємо, голова Авдіївської МВА заявив, що росіяни планують окупувати всю Донецьку область до кінця року.

Також повідомлялося, що 14 жовтня біля Авдіївки на позиціях ЗСУ тривали запеклі бої. При цьому росіяни зазнають значних втрат.

Раніше у ВСУ озвучили цілі росіян у боях за Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: