Росіяни несуть значні втрати під Авдіївкою – ISW

Читать на русском
Російські війська почали масштабний наступ на Авдіївку, але ЗСУ завдають їм значних втрат і пригнічують матеріально-технічне забезпечення рф на цьому напрямку. Про це йдеться у звіті ISW.
Фото: Euronews

За останні три дні російські війська захопили 4,52 квадратних кілометра території з різних напрямків навколо Авдіївки. Водночас українські сили, хоч і перебувають в обороні, але завдають ворогу значних втрат на цьому напрямку.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Вибилися з графіка»: Буданов спрогнозував, скільки ще може тривати війнаРосія, за оцінкою економіки, здатна вести війну до 2025 року, за кількістю техніки – максимум до 2026-го. Людського ресурсу, наголосив Кирило Буданов, вистачить надовго.

Починаючи з 10 жовтня, війська рф, ймовірно, розпочали значні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області. Аналітики зазначають, що росіяни одночасно атакували місто з трьох напрямків, використовуючи бронетанкові штурмові групи, вертольоти та зосереджену артилерію.

Українські військові спостерігачі заявили, що посилення використання російськими військами бронетехніки та авіації – поряд із постійними одночасними наземними атаками – вказує на те, що росіяни здійснюють наступальні зусилля, більш значні за масштабом і цілями, ніж очікувалося.

«Незважаючи на це, за два дні ЗС рф не змогли домогтися якихось значних проривів. Найімовірніше, вони не зможуть оточити угруповання Сил оборони України в самій Авдіївці», – йдеться у звіті.

Також експерти зауважили, що з 10 жовтня росіяни сумарно захопили лише 4,52 квадратних кілометра навколо міста. Українські сили, що обороняються, завдають відносно значних втрат і погіршують матеріально-технічне забезпечення окупантів, що, ймовірно, уповільнює темпи просування росіян.

В Інституті вказали також на те, що в рамках своїх наступальних операцій росіяни втратили велику кількість бронетехніки. Це, ймовірно, пов'язано з тим, що командування ЗС рф не винесло уроків із попереднього наступу під Вугледаром у лютому 2023 року або навколо Києва в березні 2022 року, коли українські сили знищили безладно наступаючу колону російської бронетехніки.

Нагадаємо, у ЗСУ озвучили цілі росіян у боях за Авдіївку.

Також 12 жовтня президент України Володимир Зеленський запевнив, що ЗСУ тримають свої позиції в Авдіївці.

Раніше в ІSW пояснили, чому війська росії посилили атаки на Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: