Шойгу заявив, що рф передала Білорусі «Іскандери», здатні нести ядерні ракети

Читать на русском
Білорусь отримала від росії комплекс Іскандер-М, а частина авіації отримала здатність застосовувати ядерну зброю.
Фото: РІА Новини

Росія передала збройним силам Білорусі оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер-М», здатний нести ядерні ракети.

Про це заявив міністр оборони рф Сергій Шойгу, передає «РИА Новости».

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

Навчання білоруських розрахунків розпочалося 3 квітня на одному з російських полігонів.

«Збройним силам Білорусі передано оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер-М». Він може використовувати ракети як у звичайному, так і ядерному виконанні», – сказав Шойгу.

Крім того, за словами міністра оборони, частина білоруських літаків штурмової авіації отримала здатність завдавати ударів засобами ураження в ядерному оснащенні.

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

Олександр Лукашенко заперечує, що такий крок є інструментом залякування та шантажу. Але при цьому він погрозив, що може дозволити розмістити у своїй країні і стратегічну ядерну зброю.

Втім, деякі експерти вважають, що план росії виглядає нереалістичним, з урахуванням того, що будівництво можливих місць розміщення ядерних бомб навіть не почалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: