У Білорусі прокоментували розміщення російської ядерної зброї

Читать на русском
У Білорусі заявили, що розміщення на їхній території російської ядерної зброї не суперечить Договору про нерозповсюдження ЯЗ.
Ілюстративне фото

У Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що розміщення російської ядерної зброї на території їхньої країни «не суперечить міжнародним договорам».

Коментар оприлюднено на сайті МЗС.

Данілов про заяву путіна: кремль взяв Білорусь в ядерні заручникиЗаяви російського президента володимира путіна про ядерну зброю в Білорусі наближає країну до дестабілізації.

У Білорусі заявили, що роблять вимушені кроки зі зміцнення власної безпеки і обороноздатності у відповідь на «економічний і політичний тиск» з боку США, Великої Британії, їхніх союзників по НАТО, а також країн Євросоюзу.

«Військова співпраця Білорусі та росії здійснюється у суворій відповідності до міжнародного права. Навчання білоруських пілотів, здатних керувати літаками зі специфічними боєприпасами, модернізація таких літаків, як і розміщення ядерних боєзарядів на території Білорусі без передачі Мінську контролю за ними, а також доступу до відповідних технологій, жодним чином не суперечать положенням статей І та ІІ ДНЯЗ. Крім того, це не є новаторством у сфері військового співробітництва неядерної та ядерної держав», – сказав у міністерстві.

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

Поки що у США не побачили ознак того, що росія почала перекидати ядерні боєголовки. Але цього тижня плани путіна обговорить Рада безпеки ООН.

У НАТО рішення росії назвали «небезпечним та безвідповідальним». А в Європі готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: