У комітеті ВР з нацбезпеки заявили, що розміщення ядерної зброї в Білорусі не вимагатиме посилення мобілізації

Читать на русском
Федір Веніславський заявив, що розміщення ядерної зброї у Білорусі не викличе посилення мобілізації в Україні.
Фото: УНІАН

Розміщення російської ядерної зброї у Білорусі не стане підставою для посилення мобілізації в Україні.

Про це «Радіо Свобода» сказав нардеп, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Він нагадав, що в Україні діє загальна мобілізація – отже, всі військовозобов'язані громадяни можуть бути призвані у разі потреби.

За словами депутата, на закритому засіданні комітету питання мобілізації обговорювалося за участю начальника Генштабу Сергія Шаптали. «Він на минулому тижні був у нас на закритому засіданні Комітету, і генерал Шаптала в тому числі і на ці питання давав відповіді. На сьогоднішній день, якоїсь потреби в дуже різкому збільшенні мобілізаційного ресурсу немає», – сказав він.

«Коли Україна буде змушена переходити у контратаки, будуть необхідні якісь додаткові сили і засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій. Коли така потреба виникне, знову ж таки, це буде визначати Генеральний штаб, враховуючи планування, перспективи, і реальний поточний стан речей. Я маю на увазі, що війна, на превеликий жаль, неминуче призводить до втрат – як безповоротних, так і санітарних. І такі втрати потребують поповнення», – додав нардеп.

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

Учора голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія припустив, що в Україні через це доведеться посилити мобілізацію, оскільки розміщення ЯЗ у Білорусі призведе до необхідності утримання другого фронту силами ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: