У Білому домі не знайшли ознак переміщення ядерної зброї рф до Білорусі

Читать на русском
В Адміністрації Джо Байдена відреагували на плани путіна перекинути ядерні боєголовки до Білорусі. Там зазначили, що Білий Дім не бачить жодних ознак того, що путін перемістив якусь ядерну зброю.
Фото: Getty Images

Немає жодних ознак того, що росія почала перекидати боєголовки з ядерною зброєю на територію Білорусі.

Про це заявив представник Ради національної безпеки за президента США Джон Кірбі, його слова передає CBS.

У Європі запровадять нові санкції через ядерний шантаж кремля – БоррельУ Європі готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерної безпеки.

«Ми не побачили жодних ознак того, що путін виконав цю обіцянку або перемістив якусь ядерну зброю. Зараз потрібно просто спостерігати, до чого це рішення приведе», – повідомив Кірбі.

У представника Білого Дому також запитали, чому путін міг зважитися на такий крок.

«Про це краще запитати у путіна. Російські ЗМІ пов'язували цю заяву з тим, що Британія збиралася надати Україні снаряди зі збідненим ураном. Але радіоактивної загрози від снарядів із збідненим ураном немає. Подібні боєприпаси використовує сама росія. Тож це не може стати виправданням», – резюмував Кірбі.

Нагадаємо, росія планує здійснити розміщення ядерної зброї в Білорусі до 1 липня. Путін заявив, що про це нібито його попросив Лукашенко.

У НАТО вже відреагували на ці заяви, зазначивши, що таке рішення є «небезпечним та безвідповідальним». Міжнародний антиядерний рух також засудив намір країни-окупанта.

Раніше повідомлялося, що українське МЗС вимагає скликати Радбез ООН у зв'язку з загрозою розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: