Лукашенко пригрозив, що в Білорусі з'явиться російська стратегічна ядерна зброя

Читать на русском
За словами Лукашенка, він може домовитися про розміщення стратегічної ядерної зброї з російським диктатором путіним.
Олександр ЛукашенкоAP Photo

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пішов у ядерному шантажі далі, ніж зазвичай – він пригрозив, що дозволить росії розмістити в Білорусі стратегічну ядерну зброю.

Про це він заявив у своєму Посланні білоруському народу і Національним зборам 31 березня.

За словами Лукашенка, він може домовитися про це з російським диктатором володимиром путіним.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«Треба буде, ми з путіним вирішимо і введемо сюди, якщо це треба, і стратегічну зброю. І вони це повинні розуміти, мерзотники, там за кордоном, які намагаються підірвати нас зсередини та ззовні. Ми ні перед чим не зупинимося, захищаючи свої країни та народи» – заявив він.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що розміщення російської ядерної зброї в Білорусі нібито не є інструментом залякування та шантажу – це робиться з метою «захисту Білорусі».

Російський диктатор путін пообіцяв, що до 1 липня в Білорусі з'явиться сховище тактичної ядерної зброї, що належить рф. Втім, деякі західні експерти вважають план путіна нереальним, а його заяви – блефом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: