У Китаї прокоментували можливість розміщення російської ядерної зброї в Білорусі

Читать на русском
У Китаї нагадали рф про її зобов'язання щодо ядерної зброї та зажадали стриманості й дипломатії навколо війни в Україні
Ілюстративне фотоhromadske.radio

У Китаї відреагували на намір рф розмістити ядерну зброю на території Білорусі. Там нагадали кремлю, що у січні 2022 року рф підтримала заяву про неприпустимість війни та необхідність зниження ризиків ядерного конфлікту.

Про це повідомляє 27 березня інформаційний портал Sohu з посиланням на заяву прессекретаря Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Загроза ядерного удару рф: перший запуск ядерної ракети по Україні зруйнує всю світову безпекуЯкщо росія зважиться на застосування ядерної зброї в будь-якому його вигляді, абсолютно всі нинішні колективні інститути безпеки перестануть мати будь-яку актуальність

«5 січня минулого року лідери держав, що мають ядерну зброю, виступили зі спільною заявою, в якій говорилося, що неможливо виграти або вести ядерну війну. У заяві підкреслювалося, що слід уникати воєн між державами, що мають ядерну зброю, і знижувати стратегічні ризики» – заявила вона.

Прессекретар МЗС нагадала, що враховуючи нинішні обставини, всі держави повинні сприяти розрядці ситуації, а сторони «української кризи», як в Китаї сором'язливо називають війну рф проти України, «зосередити зусилля на дипломатичному врегулюванні».

25 березня президент росії володимир путін анонсував завершення будівництва сховища для тактичної ядерної зброї у Білорусі до 1 липня. Там буде розміщено російське ядерне озброєння.

У Європі вже відреагували на новий російський ядерний шантаж – там готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерній безпеці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: