Розміщення ядерної зброї у Білорусі: Франція закликала росію відмовитися від цього наміру

Читать на русском
Франція закликала росію переглянути рішення про розміщення ядерної зброї в Білорусії. Париж чекає від росії прояву відповідальності, що очікується від держави, яка має ядерну зброю.
Колаж: СтопКор

Міністерство закордонних справ Франції виступило із засудженням планів президента рф володимира путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі і закликало російську сторону переглянути цю «дестабілізуючу угоду».

Про це повідомляє пресслужба МЗС Франції.

«Франція підтверджує, що надає великого значення дотриманню декларації від 3 січня 2022 року, схваленої володимиром путіним та всіма главами держав та урядів «п'ятірки» про запобігання ядерній війні та перегонам озброєнь», – йдеться у повідомленні на сайті французького МЗС.

У відомстві також зазначили, що після порушення росією договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО) і припинення участі росії в ньому, угода з Білоруссю являє собою «подальшу ерозію міжнародної архітектури контролю над озброєннями і стратегічної стабільності в Європі».

«Франція закликає росію проявити відповідальність, очікувану від держави, що володіє ядерною зброєю, і вийти з цієї дестабілізуючої угоди», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні президент рф путін заявив, що вирішив розмістити ядерну зброю у Білорусі. Це він планує зробити нібито на прохання глави білоруського режиму Лукашенко.

Також повідомлялося, що Україна вимагає скликати термінове засідання Ради безпеки ООН з приводу можливого розміщення ядерної зброї Росії в Білорусі.

Також відомо, що Німеччина звинуватила путіна у спробі ядерного залякування.

Крім того, в Європі запровадять нові санкції через ядерний шантаж кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: