«Тотальний контроль»: ГУР слідкує за можливим розміщенням ядерної зброї у Білорусі

Читать на русском
Розвідка схильна вважати заяви окупантів щодо розміщення ядерної зброї в Білорусі черговим прикладом шантажу. Жодних реальних дій у цій сфері рф поки не вживала.
Фото: belsat.eu

В українській розвідці прокоментували заяви росії про намір розмістити ядерну зброю в Білорусі.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк повідомив, що у ГУР уважно відстежують цю ситуацію.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

За його словами, українські спецслужби за сприяння партнерів контролюють можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі і, крім цього, стежать за ситуацією всередині самої росії.

«Ми контролюємо ситуацію, яка відбувається на території Білорусі, зокрема, в районах, де розташовані російські підрозділи. Контролюємо ситуацію і в рф. Це у пріоритеті не лише в українських спецслужбах, а й у світового співтовариства. Тотальний контроль. Поки що ми бачимо інформаційну акцію на рівні заяв та слів, не більше», – прокоментував Андрій Черняк.

Він додав, що розвідка схильна вважати заяви окупантів щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі черговим прикладом шантажу з боку рф.

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

Поки що у США не побачили ознак того, що росія почала перекидати ядерні боєголовки. Але цього тижня плани путіна обговорить Рада безпеки ООН.

У НАТО рішення росії назвали «небезпечним та безвідповідальним». А в Європі готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: