«Хочу забезпечити мир»: Лукашенко прокоментував розміщення ядерної зброї у Білорусі

Читать на русском
Лукашенко заявив, що розміщення ядерної зброї не є залякуванням та шантажем, а є заходом для забезпечення безпеки та миру у Білорусі.
Фото: IMAGO

Олександр Лукашенко заперечує, що розміщення російської ядерної зброї в Білорусі є інструментом залякування та шантажу.

Виступаючи перед Національними зборами, він назвав такий крок «можливістю убезпечити державу та забезпечити мир білоруському народу».

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«В обставинах, що складаються, і військово-політичній обстановці навколо нашої країни мною були активізовані настійно переговори з президентом росії щодо повернення в Білорусь ядерної зброї. Саме щодо повернення ядерної зброї, яка була виведена. Результат відомий. Я не намагаюся будь-кого залякувати, шантажувати! Я хочу убезпечити білоруську державу та забезпечити мир білоруському народу. Своєю історією, всім своїм існуванням мій народ цього заслужив! Під батогом жити більше не хочемо і не будемо рабами!», – цитує білоруського диктатора Белта.

Під час виступу він також звинуватив Польщу в тому, що нібито вона готується вторгнутися на територію Білорусі для «знищення країни».

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

У НАТО рішення росії назвали «небезпечним та безвідповідальним». А в Європі готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерної безпеки.

Секретар РНБО України Олексій Данілов сказав, що кремль узяв Білорусь у ядерні заручники.

Втім, деякі експерти вважають, що план росії виглядає нереалістичним, з урахуванням того, що будівництво можливих місць розміщення ядерних бомб навіть не почалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: