Путін заявив, що рф влітку розмістить ядерну зброю в Білорусі

Читать на русском
Москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі. Це відбувається нібито на прохання самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.
фото: АР

Російський диктатор володимир путін вирішив розмістити ядерну зброю на території Білорусі до 1 липня 2023 року. Він наголосив, що про це його нібито попросив Лукашенко.

Як повідомляє російське видання «ТАСС», про це президент путін розповів в інтерв'ю журналісту Павлу Зарубіну на телеканалі «Россия 24».

Лідер країни-агресора уточнив, що вже 1 липня закінчиться будівництво сховища. Він запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов'язань за ДСНО.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

Згідно зі словами путіна, приводом для такого кроку стала заява Великої Британії про постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном.

«Що стосується наших переговорів з Олександром Григоровичем Лукашенком, приводом послужила заява заступника міністра оборони Великої Британії (Аннабель Голді - ред.), що вони збираються постачати в Україну заряди зі збідненим ураном, це так чи інакше пов'язано з ядерними технологіями. Навіть поза контекстом цих подій, цієї заяви Олександр Григорович Лукашенко давно ставить питання про те, щоб розмістити на території Білорусі російську тактичну ядерну зброю», - заявив путін.

За його словами, білорусам переобладнали літаки - 10 типів готові до застосування тактичної зброї.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки боєголовок є в ядерних країнах і скільки з них розгорнуто.

Раніше Іран не виключив можливості виходу із Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. При цьому, у США вважають, що Ірану може знадобитися лише кілька місяців на створення ядерної зброї.

Нещодавно голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що візит Сі Цзіньпіна до рф зменшив ризик ядерної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: