Ядерна зброя в Білорусі: стало відомо, коли Радбез ООН обговорить плани росії

Читать на русском
Рада безпеки ООН цього тижня проведе засідання щодо рішення путіна розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.
Ілюстративне фотоeuroradio.fm

Рада безпеки ООН вже цього тижня проведе засідання щодо рішення російського диктатора володимира путіна розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

Про це заявив представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік на брифінгу.

«Наскільки мені відомо, засідання (Радбезу ООН - ред.) має відбутися цього тижня. Але це, звичайно, питання до самої Ради Безпеки», - заявив він.

Ядерна зброя рф у Білорусі: Україна вимагає скликати термінове засідання Ради безпеки ООНМЗС також звернулося до білоруського суспільства із закликом не допустити реалізації злочинних намірів кремля.

Нагадаємо, що 25 березня президент росії володимир путін анонсував завершення будівництва сховища для тактичної ядерної зброї у Білорусі до 1 липня. Там буде розміщено російське ядерне озброєння.

У Європі вже відреагували на новий російський ядерний шантаж – там готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерній безпеці.

Ймовірно, що Україні доведеться посилити мобілізацію через розміщення ядерної зброї росії в Білорусі, оскільки це призведе до необхідності утримання другого фронту силами ЗСУ.

Також з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, у яких випадках, згідно з доктриною, росія може застосувати ядерну зброю і що написано в доктринах інших ядерних держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: