У Європі запровадять нові санкції через ядерний шантаж кремля – Боррель

Читать на русском
У Європі готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерної безпеки.
Укрінформ

У Європі готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерної безпеки.

Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Європейський Союз вважає заяви кремля про намір розмістити ядерну зброю на територію білорусі безвідповідальною спробою ескалації напруги. Боррель наголосив, що Білорусь все ще може зупинити це.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

«Якщо Білорусь прийматиме у себе російську ядерну зброю, це б означало безвідповідальну ескалацію та загрозу для Європейської безпеки. Білорусь все ще може зупинити це, це їх вибір. ЄС готовий відповісти із подальшими санкціями», – зазначив Високий представник ЄС.

Нагадаємо, напередодні російський диктатор володимир путін заявив, що вирішив розмістити ядерну зброю на території Білорусі до 1 липня 2023 року. Він наголосив, що про це його нібито попросив Лукашенко.

У США відреагували на ці заяви і заявили, що поки що ознак підготовки до його застосування державою-агресором немає. При цьому Міжнародний антиядерний рух засудив намір країни-окупанта.

Міністерство закордонних справ України вимагає скликати Радбез ООН у зв'язку із загрозою розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: