Житель Кривого Рогу сяде на 15 років за роботу на російських терористів

Читать на русском
Криворіжець спокусився на обіцянки російських терористів, і тепер наступні 15 років проведе за ґратами, його майно буде конфісковано на користь держави
Фото із зали судуДніпро.Оперативний

Жителя Кривого Рогу засудили на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за роботу в інтересах російських терористів. Зрадник працював на ФСБ росії та передавав росіянам розвіддані про військові та інфраструктурні об'єкти в Дніпропетровській області.

Про це говориться у повідомленні Служби безпеки України.

«Його розвіддані передавали російським окупантам саме тоді, коли аеродром Кривого Рогу потерпав від ворожих ракетних ударів. Також він надсилав агресору координати об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі шкіл і коледжів. Ця інформація потрібна була загарбникам для підготовки нових повітряних атак на українське місто» – йдеться в повідомленні.

Співпрацював з «Вагнером»: СБУ затримала російського агента в ЖитомиріЗатриманий агент, що працював на терористів Пригожина – колишній український офіцер, який демобілізувався ще в 1990-х роках

Пособника російських терористів затримали в ході контрдиверсійних заходів в південних районах країни. Зрадником виявився місцевий житель, колишній співробітник одного з найбільших промислових підприємств області. Ще у травні 2022 року його завербував співробітник 5-го, «українського» управління ФСБ росії.

«Для вербування ворог використав один з прокремлівських телеграм-каналів, де фігурант активно висловлювався на підтримку збройної агресії росії. Для виконання ворожих завдань зрадник об'їжджав місто і проводив приховану фотофіксацію інфраструктури. Потім відправляв звіт у ФСБ у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив'язкою до місцевості та детальним описом об'єктів з прилеглою територією» – йдеться в повідомленні.

Суд визнав агента винним у державній зраді та відправив його за ґрати, де йому належить перебувати ще 15 років.

Нагадаємо, 27 березня СБУ повідомила, що в Харківській і Донецькій областях нейтралізовано агентурну мережу російської ФСБ, в яку входили вісім місцевих жителів. Зокрема, вони готували ракетні удари по об'єктах «Укрзалізниці» та підбирали кадри в окупаційні адміністрації.

24 березня СБУ затримала двох агентів російських терористів. Одним з них виявився інженер-конструктор запорізького заводу «Мотор Січ». Обох викрили кіберфахівці держбезпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: