Литва вимагатиме нових санкцій у відповідь на ядерний шантаж росії

Читать на русском
Литва сприймає заяву росії як чергову спробу двох непередбачуваних диктаторських режимів погрожувати своїм сусідам і як відчайдушні кроки Путіна та Лукашенка.
Слово і Діло

Литва відреагувала на намір рф розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі вимогою нових санкцій.

Вільнюс попросить включити додаткові обмеження проти Москви та Мінська до пакету санкцій, який зараз обговорюється в Євросоюзі. Про це повідомило міністерство закордонних справ країни, передає Reuters.

Час до катастрофи: як і з яких причин переводили стрілки Годинника Судного дняЛюдство знаходиться в безпрецедентній близькості від глобальної катастрофи – стрілки Годинника Судного дня показують 90 секунд до півночі. Що це означає, як і через що переводили Годинник – на інфографіці.

«Разом зі своїми євроатлантичними партнерами Литва вирішуватиме, як реагуватиме на ці мілітаристські плани російського та білоруського режимів. Білорусь, яка все більше втрачає суверенітет, підтримує і допомагає російській агресії і все більше інтегрується у російські військові плани, є додатковим фактором ризику для Балтійського регіону», – йдеться у заяві МЗС Литви.

Також у заяві сказано, що «ці дії ще більше втягують Білорусь у війну з Україною і в конфронтацію з демократичним світом».

25 березня президент рф володимир путін анонсував завершення будівництва сховища для тактичної ядерної зброї в Білорусії до 1 липня.

Нагадаємо, в Європі запровадять нові санкції через ядерний шантаж кремля.

Також намір розмістити ядерну зброю у Білорусі засудили Франція та Німеччина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: