Ядерна зброя рф у Білорусі: Україна вимагає скликати термінове засідання Ради безпеки ООН

Читать на русском
МЗС також звернулося до білоруського суспільства із закликом не допустити реалізації злочинних намірів кремля.

Міністерство закордонних справ України вимагає скликати Радбез ООН у зв'язку із загрозою розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі.

Про це йдеться у заяві МЗС, опублікованій у неділю, 26 березня.

У відомстві назвали таке рішення «черговим провокаційним кроком» і зазначили, що плани росії підривають основи Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, архітектуру ядерного роззброєння та систему міжнародної безпеки в цілому.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

«Україна очікує на ефективні дії щодо протидії ядерному шантажу кремля з боку Великобританії, Китаю, США та Франції, у тому числі і як постійних членів Ради Безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за недопущення загроз агресії з використанням ядерної зброї. Вимагаємо негайно скликати з цією метою позачергове засідання Ради Безпеки ООН», – йдеться у заяві.

МЗС також звернулося до білоруського суспільства із закликом не допустити реалізації злочинних намірів кремля.

У відомстві наголосили, що встановлення ядерної зброї ще більше перетворить Білорусь на заручника Москви і матиме «катастрофічні наслідки» для майбутнього країни.

«Росія вкотре підтверджує свою хронічну нездатність бути відповідальним розпорядником ядерної зброї як засобом стримування та попередження війни, а не інструментом загроз та залякування. Світ має бути об'єднаним проти того, хто ставить під загрозу майбутнє людської цивілізації», – підсумували в міністерстві.

Нагадаємо, напередодні російський диктатор володимир путін заявив, що вирішив розмістити ядерну зброю на території Білорусі до 1 липня 2023 року. Він наголосив, що про це його нібито попросив Лукашенко.

У США відреагували на ці заяви і заявили, що поки що ознак підготовки до його застосування державою-агресором немає. При цьому Міжнародний антиядерний рух засудив намір країни-окупанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: