Під санкції РНБО потрапили ще понад 20 релігійних діячів: Зеленський підписав указ

Читать на русском
Рада національної безпеки України запровадила санкції проти 22 релігійних діячів, які мають паспорт рф.
Офіс президента

Рада національної безпеки і оборони запроваджує обмежувальні санкції щодо 21 керівника і священника РПЦ, які мають паспорт рф. Серед них племінник патріарха Кирила Михайло Гундяєв.

Про це йдеться в Указі на сайті Офісу президента та у відеозверненні Зеленського.

«Сьогоднішнє рішення РНБО стосується нашої духовної незалежності, яку ми посилюємо та будемо посилювати», - заявив президент.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Голова держави повідомив, що було запроваджено санкції проти 22 осіб, які є громадянами країни-агресора та прикриваючись духовністю, підтримують терор і геноцидну політику.

Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 23 січня 2023 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». До списку потрапили представники Російської Православної Церкви.

Як зазначається, відповідно до статті 107 Конституції України він постановив:

  1. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

  2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Також санкції вводяться щодо 1 представника християн віри євангельської (п’ятидесятників).

Вказаний перелік було підготовлено із врахуванням рекомендацій голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктора Єленського.

Нагадаємо, що Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

РНБО вже раніше запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя), екснардепа Вадима Новинського та ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: