В столиці Болгарії активісти вийшли на акцію протесту проти РПЦ: що відомо

Читать на русском
Активісти виступили проти візиту до Болгарії і участі у відправі голови зовнішньополітичного відомства РПЦ митрополита Волоколамського Антонія.
Укрінформ

У вівторок, 6 грудня, у болгарській Софії місцеві протестували проти приїзду до країни високопоставленого чиновника РПЦ і відправи за перемогу росії.

Про це повідомляє видання «Главком».

Як зазначається, з гаслами «Вбивці» і «Це не Москва» українські і болгарські громадяни протестували перед російською церквою в Софії проти візиту до Болгарії і участі у відправі голови зовнішньополітичного відомства РПЦ митрополита Волоколамського Антонія.

«Ми протестуємо, бо це найвища нахабність у воєнний час з боку окупантів: приїхати на територію Європейського Союзу і країни НАТО, щоб провести відправу за перемогу росії. Це просто нонсенс і тому ми протестуємо», – сказав один з протестувальників.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

При цьому, у богослужінні взяли участь посол росії в Болгарії Елєонора Мітрофанова та місцеві проросійські політики.

«Кілька хвилин тому перед церквою вийшов кагебіст у рясі попа і злісно покрутив пальцем біля скроні, таким жестом доводячи нам, що ми ненормальні!? Нам, болгарам?! В Болгарії, на нашій землі!? Це цинізм вищого ґатунку!?!», – повідомляє голова Асоціації українських організацій Болгарії Олена Коцева у Фейсбуці.

Як відомо, про візит митрополита Антонія не повідомлялось ні на російських, ні на болгарських офіційних церковних сайтах. Митрополит РПЦ приїхав без запрошення Болгарської православної церкви, що є порушенням церковного порядку і, на практиці, порушенням церковної незалежності Болгарії.

Згідно з інформацією ЗМІ, голова БПЦ патріарх Неофіт відмовився від зустрічі з ним. Бажання зустрітися з Антонієм виявили лише два митрополити, які вважаються проросійським крилом в БПЦ.

Нагадаємо, що у суботу, 3 грудня, Служба безпеки України опублікувала повний список осіб, які потрапили під санкції РНБО, і були затверджені президентом Володимиром Зеленським.

Раніше Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Пізніше повідомили, що Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: