РНБО може запровадити санкції проти російського духовенства

Читать на русском
У РНБО подали пропозиції щодо запровадження санкцій проти представників російського духовенства.

До Ради національної безпеки та оборони подали пропозиції щодо запровадження санкцій проти представників російських релігійних організацій.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації санкційної політики у п'ятницю, 9 грудня.

«Нещодавно президент Володимир Зеленський своїм Указом увів у дію рішення РНБОУ щодо санкцій проти окремих представників українського духовенства, пов’язаних з РПЦ. Ми дещо «доповнимо» перелік – вже представниками російських релігійних організацій. Це не перший запропонований пакет, до якого входять представники духовенства. І, напевно, не останній, оскільки наша робота з посилення санкційного тиску на агресорів триває постійно», – зазначила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

У пакет, поданий до РНБО, увійшли понад 250 фізичних та юридичних осіб.

Також у РНБО після доопрацювання будуть подані пропозиції щодо запровадження санкцій проти низки юридичних осіб та кількох фізичних осіб, причетних до виготовлення БПЛА, які росія використовує у загарбницькій війні проти України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

РНБО вже раніше запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя), екснардепа Вадима Новинського та ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: