РНБО запровадила санкції проти екснардепа Новинського та глави Києво-Печерської Лаври – ЗМІ

Читать на русском
Санкції торкнулися намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя), екснардепа Вадима Новинського та ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП.

Рада нацбезпеки та оборони запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя), екснардепа Вадима Новинського та ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП.

Про це повідомляє УП із посиланням на поінформованих співрозмовників у команді президента України.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

«РНБО ввела санкції проти Новинського, намісника Лаври митрополита Павла (Лебедя) і ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП, переважно із окупованих росією територій», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 грудня, президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу у росії.

Рішення про санкції РНБО ухвалило на засіданні 1 грудня після «розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії росії та для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України».

СБУ ще у листопаді почала проводити обшуки у церквах УПЦ МП у різних областях України. Наразі слідчі дії тривають.

1 грудня СБУ поінформували, що священикові з Києво-Печерської Лаври повідомили про підозру. Митрополит Кіровоградської єпархії УПЦ МП також отримав підозру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: