У РНБО розповіли, які фейки поширює рф після авіакатастрофи в Броварах

Читать на русском
Російська пропаганда вже встигла вигадати кілька фейків після аварії вертольота в Броварах, внаслідок чого загинуло 14 людей, в тому числі дитина.

Російська пропаганда вже встигла вигадати кілька фейків після аварії вертольота в Броварах, внаслідок якої загинуло 14 людей, в тому числі дитина.

Про це повідомляє пресслужба ЦНС.

ФЕЙК 1 Вертоліт збила українська ППО.

ПРАВДА Це була одна із перших та менш ймовірних версій, оскільки жодного стороннього об'єкта в небі не було зафіксовано

ФЕЙК 2 Це саме той неякісний гелікоптер, який закупив у 2018 році колишній очільник МВС.

ПРАВДА Це дезінформація, оскільки всі гелікоптери проходять технічний огляд перед вильотом, і якби було виявлено несправність, йому не дали б дозвіл на виліт або замінили б на справний.

«Одна із пізніх версій була містична історія щодо «замовленого» вбивства екіпажу російськими спецслужбами для нарощування паніки та жаху, що всі українці беззахисні перед «великою росією», - йдеться у повідомленні.

Також у РНБО зазначили, що найбільш цинічно виглядало повідомлення керівника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина, який намагався висловити співчуття, що є маніпуляцією, оскільки його «елітні» воїни продовжують убивати українців.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах поряд із дитячим садком та житловим будинком упав вертоліт.

На борту вертольота перебувало 9 осіб, зокрема керівництво МВС – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Усі загинули.

У Броварах оголосили трирічну жалобу за загиблими в авіакатастрофі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: