Патріарх РПЦ Кирил заявив, що смерть на війні проти України «змиває гріхи»

Читать на русском
Патріарх РПЦ Кирил заявив у проповіді, що смерть російських окупантів на війні проти україни нібито змиє всі їхні гріхи.
Патріарх КирилФото – Getty Images

Патріарх РПЦ Кирил під час недільної проповіді заявив, що жертва «при виконанні військового обов'язку» на війні проти України нібито «змиває гріхи» російським окупантам.

Про це повідомляє SOTA.

«Ми знаємо, що сьогодні багато хто гине на полях міжусобної брані. Церква молиться про те, щоб брань ця закінчилася якнайшвидше, щоб якнайменше братів убили один одного в цій братовбивчій війні», – сказав він.

Росія може примусово мобілізувати українських військовополонених – ISWРосія може вдатися до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.

Після цього Кирил наголосив, що загинути під час виконання військового обов’язку рівносильно принесенню у жертву заради інших. Таким чином він, ймовірно, порівняв мобілізованих росіян з Ісусом Христом.

«Він (загиблий російський окупант – ред.) себе приносить у жертву за інших. І тому віримо, що ця жертва змиває всі гріхи, які людина зробила», – додав голова РПЦ.

Нагадаємо, що Кирил раніше закликав мобілізованих росіян йти на війну проти України та не боятися вмирати за рф. Натомість російський патріарх обіцяє їм вічне життя.

У росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: