ЄС погодив новий пакет санкцій проти Ірану

Читать на русском
Рада міністрів закордонних справ ЄС погодила новий пакет санкційних обмежень проти Ірану за репресії щодо демонстрантів.

Рада міністрів закордонних справ ЄС погодила новий пакет санкційних обмежень проти Ірану за репресії щодо демонстрантів.

Про це повідомляє шведське представництво в ЄС у твіттері 23 січня.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

«На сьогоднішньому засіданні Ради міністрів закордонних справ країн ЄС було ухвалено новий пакет санкцій проти Ірану, націлених на тих, хто керує репресіями», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ЄС рішуче засуджує грубе та непропорційне застосування сили іранською владою проти мирних протестувальників.

Як відомо, в Ірані почались протести після смерті 22-річної Махси Аміні 16 вересня, вона померла після затримання поліцією моралі. Від того часу протести перетворилися на один із найсерйозніших викликів теократичному режиму, який править в Ірані. Наприкінці грудня в Ірані розпочали виконання смертних вироків щодо затриманих мітингувальників.

10 січня стало відомо про те, що Європейський Союз виступить з новими санкціями проти Білорусі та Ірану за їхню роль у війні, яку росія розпочала проти України.

В ОПУ заявляли про те, що співпраця Ірану з росією є питанням глобальної безпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: