Патріарх РПЦ Кирил поскаржився, що його не пускають до ЄС

Читать на русском
Російський патріарх Кирил заявив, що йому заборонили в'їзд до країн Євросоюзу. Однак, хто саме це зробив, він не повідомив.
Патріарх КирилФото – Getty Images

Патріарх РПЦ Кирил під час зустрічі з Католікосом-Патріархом Асирійської Церкви Сходу Мар Авой III сказав, що йому закрили в’їзд до країн Євросоюзу.

Про це повідомляється на сайті патріархії.

«Ухвалено безпрецедентне рішення: не пускати патріарха на територію Євросоюзу. Такого навіть під час холодної війни не було», – поскаржився він.

«Христос воскрес і ви воскреснете»: патріарх Кирил закликав мобілізованих не боятись вмирати за рфГолова РПЦ Кирил закликав мобілізованих росіян йти на війну проти України та не боятися вмирати за рф.

Російський патріарх не зазначив, хто саме заборонив йому в’їзд. За його словами, це пов’язано з нещодавньою пленарною асамблеєю Всесвітньої ради церков у німецькому місті Карлсруе.

Відомо, що 31 серпня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував РПЦ під час свого виступу. Кирил заявив, що німецькому лідеру нібито не вдалося вплинути на асамблею та «дискремінувати» російську церкву, через що його вирішили не пускати до ЄС.

Водночас після 31 серпня жодних санкцій після патріарха офіційно не оголошували. На вимогу Угорщини його виключили з проєктів санкцій, однак заборону на в’їзд запровадили Велика Британія та Канада.

Крім того, немає інформації про те, що Кирил збирався у закордонну поїздку до Євросоюзу та отримав відмову у візі, немає.

Нагадаємо, що патріарх РПЦ Кирил під час своєї проповіді заявляв, що жертва «при виконанні військового обов'язку» на війні проти України нібито «змиває гріхи» російським окупантам.

Крім того, священників Російської православної церкви готують до служіння на тимчасово окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: