Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо обмежувальних заходів проти УПЦ МП

Читать на русском
Кабмін має протягом двох місяців зареєструвати законопроєкт про заборону в Україні афілійованих з центрами впливу в росії релігійних організацій. А також перевірити законність використання майна Києво-Печерської Лаври.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Указ оприлюднено на сайті президента.

Як йдеться у документі, Рада нацбезпеки ухвалила рішення з метою забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

Зокрема, Кабмін має протягом двох місяців внести до Верховної ради законопроєкт про неможливість діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в рф релігійних організацій.

Прославляв «русский мир» на службі: священику з Києво-Печерської Лаври повідомили про підозруСвященику Києво-Печерської Лаври повідомили про підозру в виправдовуванні та запереченні збройної агресії росії проти України.

За ці два місяці уряд має перевірити наявність правових підстав та дотримання умов використання релігійними організаціями майном, яке знаходиться на території Києво-Печерської Лаври.

Державній службі України з етнополітики та свободи совісті доручили провести експертизу Статуту про управління Української православної церкви на наявність церковно-канонічного зв'язку з Московським патріархатом та за необхідності вжити заходів.

СБУ та Нацполіція має, йдеться у рішенні, активізувати заходи щодо виявлення та протидії вибуховій діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі України.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський повідомив, що РНБО доручила уряду внести на розгляд Ради законопроєкт про неможливість діяльності в Україні афілійованих з центрами впливу в росії релігійних організацій.

Сьогодні СБУ проводить контррозвідувальні заходи у десяти церквах УПЦ московського патріархату у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: