Україна братиме участь у розслідуванні падіння ракет у Польщі – Зеленський

Читать на русском
Зеленський повідомив, що українські фахівці виїжджають на місце падіння ракет у Польщі, щоби приєднатися до розслідування.
president.gov.ua

Українські фахівці візьмуть участь у розслідуванні обставин падіння ракет у Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Володимир Зеленський повідомили про це, виступаючи на Bloomberg New Economy Forum.

Польща розкрила перші подробиці прильоту ракети по своїй територіїНіхто Україну ні в чому не звинувачує. Винна росія - країна-терорист бомбила українську територію в той день і саме росія несе відповідальність

«Учора ми отримали підтвердження, що наші фахівці братимуть участь у розслідуванні. Доки розслідування не завершиться, ми не можемо сказати точно, які ракети чи їх частини впали на території Польщі. Але ми бачили картинки діаметра вирви. Це не могли бути тільки залишки протиракетних систем», – цитує Зеленського «Інтерфакс».

«Я не знаю на 100%, я думаю, що світ теж не знає на 100%, що сталося. Конкретно сказати, що це була ППО України, ми не можемо», – наголосив він.

Нагадаємо, що напередодні президент Польщі Анджей Дуда заявив, що немає доказів того, що впала саме російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що провини України в цьому інциденті немає, а остаточну відповідальність несе росія, яка продовжує війну.

За інформацією ЗМІ, Україна повідомила США, що 15 листопада намагалася перехопити ракету росіян недалеко від місця вибуху в Польщі.

Однак учора Зеленський сказав, що не сумнівається, що ракета не є українською.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: