У рф прокоментували падіння російської ракети на територію Польщі: «Навмисна провокація»

Читать на русском
Країна-агресор назвала навмисною провокацією інформацію про падіння їхньої ракети на територію Польщі.
twitter.com/YWNReporter

Військове відомство країни-агресора відмовилося брати на себе відповідальність за обстріл польської території у вівторок, 15 листопада, внаслідок якого загинуло двоє мирних жителів.

Про це йдеться у заяві, яку опублікувала прес-служба Міноборони рф.

«Жодних ударів по цілях поблизу українсько-польського державного кордону російськими засобами ураження не було. Опубліковані за гарячими слідами польськими ЗМІ з місця події в населеному пункті Пшеводув уламки не мають жодного стосунку до російських засобів ураження», – заявили у рф.

У МЗС Латвії закликали закрити небо над Україною після удару рф по ПольщіУ МЗС Латвії обурені сьогоднішнім ракетним ударом рф по території Польщі та закликали закрити небо над Україною.

Водночас, країна-агресор цю інформацію назвала навмисною провокацією з метою ескалації ситуації.

«Заяви польських засобів масової інформації та офіційних осіб про нібито падіння «російських» ракет у районі населеного пункту Пшеводув є навмисною провокацією з метою ескалації обстановки», – йдеться в заяві міністерства.

Нагадаємо, що 15 листопада ЗМІ повідомили про те, що під час ударів по Україні одна з російських ракет влучила по території Люблінського воєводства в Польщі - було пошкоджено майно та загинуло двоє людей.

Одразу після цього у Польщі розпочалося позачергове засідання уряду.

Президент Польщі Анджей Дуда провів окремі переговори з президентом США Джо Байденом, президентом України Володимиром Зеленським та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Згодом у МЗС країни офіційно підтвердили, що ракета, яка впала на їхню територію, російського виробництва. Посла рф викликали у МЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: