Дуда про ракету, що впала у Польщі: Швидше за все, це була українська ППО

Читать на русском
Польща не має доказів, що на території їхньої країни впала саме російська ракета. Попередньо, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.
фото PAP

Польща не має доказів, що на території їхньої країни впала саме російська ракета. Це не виглядає як напад росії. Попередньо, впала ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, пише tvn24.pl.

Тільки рф своїми ракетними атаками винна в ексцесах в інших країнах – Подоляк про ситуацію в ПольщіМихайло Подоляк заявив, що росія перетворила східну Європу на непередбачуване поле бою. І коли вона завдає масованого ракетного удару по Україні застарілою радянською зброєю, трагедія рано чи пізно відбувається і на територіях інших держав.

«Це не був напад на Польщу, у нас немає доказів того, що ракета була запущена росією», - сказав він.

Дуда додав, що на Польщу впала ракета С-300 і, ймовірно, це була ракета, яка «використовується українськими силами оборони», яка запускалася, щоб відбити російські ракетні атаки.

За словами прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, зібрані докази, а також американські дані показують, що це був нещасний випадок.

При цьому президент Польщі наголосив, що у цій трагедії винна росія.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Сьогодні у Польщі відбудеться засідання РНБО, також розглядають можливість задіяти статтю 4 Договору про НАТО.

Звідки було запущено ракету російського виробництва, поки невідомо. Але, за інформацією ЗМІ, літак НАТО у повітряному просторі Польщі відстежив траєкторію ракети.

Міністерство оборони росії назвало ситуацію «навмисною провокацією».

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російський терор не обмежується Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: