Кремль міг спланувати провокацію, аби посварити Україну та Польщу – Моравецький

Читать на русском
Ракета, котра впала в Люблінському воєводстві Польщі, була радянського виробництва, і, ймовірно, знаходилася на озброєнні сил ППО України.

Ракета, котра впала в Люблінському воєводстві Польщі, була радянського виробництва, і, ймовірно, знаходилася на озброєнні сил ППО України. Але не можна виключити і сценарію свідомої підготовки такої провокації з боку кремля, аби посварити поляків із українцями.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише Укрінформ.

За словами польського прем'єра, напередодні росія завдала масованого ракетного удару територією України, і значна частина ракет впала в західній Україні, зокрема й поблизу польсько-українського кордону.

Тільки рф своїми ракетними атаками винна в ексцесах в інших країнах – Подоляк про ситуацію в ПольщіМихайло Подоляк заявив, що росія перетворила східну Європу на непередбачуване поле бою. І коли вона завдає масованого ракетного удару по Україні застарілою радянською зброєю, трагедія рано чи пізно відбувається і на територіях інших держав.

За його словами, це створює «ідеальний варіант» для здійснення росіянами провокації проти Польщі.

Моравецкий зазначив, що хоча на сьогодні відомо, що ракета, що впала в Польщі, ймовірно, була на озброєнні української армії, проте «не можна виключити жодних сценаріїв».

«Ми чудово знаємо, що росіяни можуть використовувати пропаганду, але можуть запланувати і певні дії. Завжди треба усвідомлювати, що це все відбувається в умовах жорстокої війни Росії проти України. Отже, росія, яка поспіхом відступала з Херсона, могла хотіти сконструювати такі події, де атака могла бути одним із додаткових чи головних елементів, щоб посварити між собою Польщу та Україну», - наголосив польський прем'єр.

Він запевнив, що всі служби в Польщі перебувають у стані готовності забезпечити безпеку країни у зв'язку з цим інцидентом.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Звідки було запущено ракету російського виробництва, поки невідомо. Але, за інформацією ЗМІ, літак НАТО у повітряному просторі Польщі відстежив траєкторію ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: