Польща могла б розмістити ППО в Україні, щоб захистити кордон – польський генерал

Читать на русском
Польський генерал Роман Полко сказав, що його країна могла б розмістити на території України свою ППО. Таким чином можна було б прикрити кордони.
Ілюстративне фотоФото – Shutterstock

Генерал польської армії Роман Полко заявив, що Варшава мала б посилити безпеку повітряного простору та встановити системи ППО в Україні.

Про це повідомляє Radia ZET.

На його думку, такий крок міг би забезпечити максимальну протидію підльоту будь-якого типу снарядів ще до того, як вони зможуть досягнути польсько-українського кордону.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

«Це має бути закриття смуги повітряного простору, що виходить на територію України, і створення системи ППО. Ми не можемо допустити, щоб польські громадяни гинули», – зазначив він.

Полко, який також є членом Ради у справах безпеки та оборони Польщі при президенті, підкреслив, що очікує додаткових безпекових заходів у своїй країні. Зокрема, посилення моніторингу повітряного простору та присутності там бойової авіації.

«Ми повинні повідомити росії, що Україна і прикордонна зона будуть постійно контролюватися альянсом НАТО і російські бойові засоби будуть збиті», – додав військовий.

За його словами, атака на цивільні об'єкти та інфраструктуру є основою для зняття обмежень НАТО для України. Крім того, через це Альянс має дати зброю далекого радіусу дії.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Володимир Зеленський запевнив, що не сумнівається в тому, що ракета, що впала в Польщі 15 листопада, не є українською. Водночас, Україна наполягає, щоб її представників допустили на місце інциденту.

США покладають на рф відповідальність за ракетний удар по Польщі незалежно від результатів розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: