CNN: Україна повідомила США про спробу перехоплення російської ракети неподалік від польського кордону

Читать на русском
Поки що в США не можуть підтвердити, що саме та російська ракета, яку намагалася перехопити Україна, пішла на територію Польщі та вибухнула там
Фото з місця подійTwitter / PolskaPolicja

Україна повідомила Сполучені Штати про те, що 15 листопада під час російського ракетного удару намагалася перехопити ракету російських терористів недалеко від місця вибуху в Польщі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновника з США, який погодився дати коментар на умовах анонімності.

Поки в США не можуть підтвердити, що саме та російська ракета, яку намагалася перехопити Україна, пішла на територію Польщі та вибухнула там. Але ці дані послужили основою для поточної оцінки ситуації Вашингтоном.

У Польщі тим часом заявили, що ракета, яка впала в Люблінському воєводстві Польщі, була радянського виробництва, і, ймовірно, перебувала на озброєнні сил ППО України. Але не можна виключити й сценарії свідомої підготовки такої провокації з боку кремля, щоб посварити поляків з українцями.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, в результаті чого загинули дві людини.

Звідки була запущена ракета російського виробництва поки невідомо. Але, за інформацією ЗМІ, літак НАТО в повітряному просторі Польщі відстежив траєкторію ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: