У падінні ракети української ППО у Польщі немає провини Києва – Столтенберг

Читать на русском
Генсек НАТО наголосив, що росія несе остаточну відповідальність за інцидент у Польщі, оскільки веде незаконну війну проти України. Вини Києва у події немає.
Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також заявив, що, за попередніми даними, в Польщі впала ракета української системи ППО. Але провини Києва у цьому інциденті немає.

Заява була зроблена сьогодні на пресконференції, передає Guardian.

Розслідування триває, сказав Столтенберг, але попередній аналіз показав, що «інцидент, ймовірно, був викликаний ракетою української ППО, яка була випущена для захисту території України від атак російських крилатих ракет».

«Поясню, це не провина України. Росія несе остаточну відповідальність, продовжуючи свою незаконну війну проти України», – наголосив він.

Генсек додав, що немає ознак навмисної атаки на Польщу чи підготовки росією воєнних дій проти НАТО.

За його словами, союзники «висловили тверду солідарність» з Польщею і «дали зрозуміти, що продовжуватимуть підтримувати Україну в її праві на самооборону».

Столтенберг закликав росію зупинити безглузду війну. Він також вітає той факт, що більше союзників надають Україні системи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні заявив, що немає доказів того, що саме впала російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Раніше президент Володимир Зеленський наголосив, що російський терор не обмежується Україною.

А Михайло Подоляк заявив, що росія перетворила східну Європу на непередбачуване поле бою і лише вона винна в ексцесах в інших країнах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: