Зеленський щодо вибуху в Польщі: не маю сумніву, що це була не наша ракета

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський запевнив, що не сумнівається в тому, що ракета, котра впала в Польщі 15 листопада, не є українською.

Глава держави Володимир Зеленський запевнив, що не сумнівається в тому, що ракета, котра впала в Польщі 15 листопада, не є українською. Водночас, Україна наполягає, щоб її представників допустили на місце інциденту.

«Я навіть не сумніваюся в особистій вечірній доповіді від командувача Повітряних Сил до головнокомандувача Залужного, я не сумніваюся, що це була не наша ракета, або не наш ракетний удар. Мені немає сенсу їм не довіряти. Я з ними пройшов війну. Я розмовляв із багатьма лідерами. У мене проста позиція: а чи можна допустити Україну на місце? Це справедливо. Я думаю, ми маємо на це право. Поки що слідство не завершилось, а можна не говорити остаточні висновки? Я думаю, це справедливо», - сказав Зеленський в інтерв'ю українським журналістам.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

Він зазначив, що Україна хоче отримати дані слідства щодо падіння ракети на територію Польщі.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні заявив, що немає доказів того, що впала російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що провини України в цьому інциденті немає, а остаточну відповідальність несе росія, яка продовжує війну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: