Тільки рф своїми ракетними атаками винна в ексцесах в інших країнах – Подоляк про ситуацію в Польщі

Читать на русском
Михайло Подоляк заявив, що росія перетворила східну Європу на непередбачуване поле бою. І коли вона завдає масованого ракетного удару по Україні застарілою радянською зброєю, трагедія рано чи пізно відбувається і на територіях інших держав.
Фото: Офіс президента України

Росія розв'язала та веде війну проти України, масово атакує її крилатими ракетами та перетворила східну Європу на непередбачуване поле бою. І лише росія своїми ракетними атаками винна в ексцесах в інших країнах.

Так радник керівника ОПУ Михайло Подоляк прокоментував падіння ракети в Польщі, передає «Слово і діло».

«На мій погляд, потрібно дотримуватись лише однієї логіки. Війну розв'язала та веде росія. Росія масово атакує крилатими ракетами Україну. Росія перетворила східну частину європейського континенту на непередбачуване поле бою. Намір, засоби виконання, ризики, ескалація – все це лише росія. І тут не може бути жодних інших пояснень будь-яким ексцесам із ракетами», – заявив Подоляк.

Дуда зателефонував Байдену та Зеленському і планує скликати Раду нацбезпекиПрезидент Польщі Анджей Дуда провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Столтенбергом, президентом США Байденом та Зеленським. При цьому, Польща офіційно підтвердила, що на її територію впала російська ракета.

Він зазначив, що коли росія завдає навмисного масованого ракетного удару по всій території великої країни в Європі застарілою радянською зброєю (ракети класу Х), трагедія рано чи пізно відбувається і на територіях інших держав. Крім того, російські ракети та їхні уламки неодноразово падали у прикордонних зонах.

«Не бачу жодного сенсу уникати цієї простої логіки – тільки росія своїми ракетними атаками винна в погрозах та ексцесах в інших країнах», – додав Подоляк.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України понад 90 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Сьогодні у Польщі відбудеться засідання РНБО, також розглядають можливість задіяти статтю 4 Договору про НАТО.

Звідки було запущено ракету російського виробництва, поки невідомо. Але, за інформацією ЗМІ, літак НАТО у повітряному просторі Польщі відстежив траєкторію ракети.

Міністерство оборони росії назвало ситуацію «навмисною провокацією».

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російський терор не обмежується Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: