Польща розкрила перші подробиці прильоту ракети по своїй території

Читать на русском
Ніхто Україну ні в чому не звинувачує. Винна росія - країна-терорист бомбила українську територію в той день і саме росія несе відповідальність
Фото з місця подійTwitter / PolskaPolicja

На місці падіння ракети на території Польщі вже зібрані певні докази. Розслідування інциденту йде, на місці працює спільна польсько-американська група. Попередньо встановлено, що це все ж ракета протиповітряної оборони, у якої не спрацювала система самознищення.

Про це розповів глава Бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумох в інтерв'ю польському телеканалу TVN24.

Кумох не виключив, що до слідства буде допущена українська сторона.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

«Ця ракета, на жаль, призвела до трагедії... Якщо обидві сторони погодяться, а наскільки мені відомо, заперечень з американської сторони немає, то найближчим часом такий доступ може бути наданий. Якщо у слідчої групи не буде зауважень на технічному рівні, то, напевно, не буде підстав відмовляти українцям у доступі» - повідомив він.

За словами чиновника, на цей час слідство вже має досить багато доказів.

«Уламки ракети, глибина кратера, експерти обчислюють напрямок, звідки прилетіла ракета, навіть кількість палива, яке вона використовувала... Є відеозаписи. Я не хотів би говорити про їх зміст, тому що я бачив їх в засекреченому режимі» - пояснив Кумох.

Молодший Трамп запропонував припинити надавати Україні військову допомогуСин Трампа звинуватив Україну в тому, що це саме українська ракета вдарила по території союзника США по НАТО - Польщі

Окремо він підкреслив, що ніхто Україну ні в чому не звинувачує. Винна росія - країна-терорист бомбила українську територію в той день і саме росія несе відповідальність за ракету, що впала на польській території.

«Це нагадує ситуацію, коли людина вийшла на дорогу і спричинила зіткнення між автомобілем і автобусом. Винна машина? Ні, винна людина, яка вийшла на дорогу і спричинила аварію» - додав він.

Нагадаємо, що також США покладають на РФ відповідальність за ракетний удар по Польщі незалежно від результатів розслідування.

15 листопада під час ударів по Україні одна з ракет влучила по території Люблінського воєводства в Польщі - було пошкоджено майно та загинуло двоє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: