Україна просить доступ до місця падіння ракети у Польщі та виступає за подальше розслідування – РНБО

Читать на русском
Україна чекає від партнерів інформацію, на підставі якої було зроблено висновок про падіння ракети української ППО в Польщі. Україні також потрібний доступ до місця інциденту.

Україна просить надати їй доступ до місця падіння ракети у Польщі, а також виступає за подальше детальне вивчення цього інциденту.

Про це йдеться у заяві РНБО за підсумками засідання Ставки під головування Володимира Зеленського.

Тільки рф своїми ракетними атаками винна в ексцесах в інших країнах – Подоляк про ситуацію в ПольщіМихайло Подоляк заявив, що росія перетворила східну Європу на непередбачуване поле бою. І коли вона завдає масованого ракетного удару по Україні застарілою радянською зброєю, трагедія рано чи пізно відбувається і на територіях інших держав.

«Ми виступаємо за спільне з партнерами подальше максимально детальне вивчення цього інциденту. Готові передати партнерам наявні у нас докази російського сліду. Очікуємо також від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений остаточний висновок про те, що йдеться про ракету української ППО. Крім того, Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху представникам Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України», – йдеться у заяві.

У РНБО наголосили, що у події винні виключно росія та її ракетний терор, який тепер несе загрозу не лише Україні, а й Польщі, Молдові та іншим країнам-сусідам.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні заявив, що немає доказів того, що впала російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що провини України в цьому інциденті немає, а остаточну відповідальність несе росія, яка продовжує війну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: