США покладають на рф відповідальність за ракетний інцидент у Польщі – Білий дім

Читать на русском
США покладають на рф відповідальність за ракетний удар по Польщі незалежно від результатів розслідування.

США покладають на рф відповідальність за ракетний удар по Польщі незалежно від результатів розслідування.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому 16 листопада.

«Ми повністю довіряємо розслідуванню польським урядом вибуху поблизу їхнього кордону з Україною, і ми вдячні їм за професійну та цілеспрямовану манеру, з якою вони проводять це розслідування. Ми не випереджатимемо їхню роботу і залишатимемося на тісному зв'язку з нашими польськими колегами, оскільки ми ще збираємо інформацію», - йдеться у повідомленні.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

У Білому Домі додали, що не побачили нічого, що суперечило б попередній оцінці президента Дуди про те, що цей вибух, швидше за все, став результатом української ракети протиповітряної оборони, котра впала в Польщі.

Міноборони США продовжуватимуть оцінювати та ділитися будь-якою новою інформацією, як тільки вона стане доступною. Також продовжуватимуть підтримувати тісний зв'язок із українцями щодо будь-якої інформації, яку вони отримають для доповнення картини.

«Тим не менш, хоч би якими були остаточні висновки, очевидно, що остаточно відповідальна за цей трагічний інцидент росія, яка запустила залп ракет по Україні, спеціально призначених для цілей цивільної інфраструктури. Україна мала та має повне право захищатися», - зазначили в уряді США.

Зазначимо, глава держави Володимир Зеленський запевнив, що не сумнівається в тому, що ракета, що впала в Польщі 15 листопада, не є українською. Водночас, Україна наполягає, щоб її представників допустили на місце інциденту.

15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: