Путін пригрозив новими ударами по Україні через західні поставки зброї: «Туди, куди ще не бив»

Читать на русском
Путін заявив, що завдаватиме нових ударів по території України, якщо Україна отримає ракети далекої дії.
euronews.com

Президент країни-агресора володимир путін пообіцяв застосовувати свої засоби ураження по тих об'єктах, по яких удари поки що не завдавалися, якщо озброєння Україні «будуть і будуть поставлятися».

Про це голова кремлівського режиму заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу «Росія 1».

Він пригрозив, що якщо Київ отримає ракети дальньої дії, то його країна застосовуватиме свої засоби ураження по тих об'єктах, по яких удари поки що не завдаються.

Приміряти шкіру Путіна. Колонка Леоніда ШвецяНі в кого немає сумнівів, що путін здатний багато на що. Але ж не менше доказів, що зіткнення зі справжнім опором непереможний упир не витримує.

«Але, якщо вони будуть і поставлятимуться, з цього ми робитимемо відповідні висновки і застосовуватимемо свої засоби ураження, яких у нас достатньо, для того, щоб завдавати ударів по тим об'єктам, по яких ми поки що не наносимо», - сказав путін.

При цьому, путін назвав «метушнею» рішення західних країн про постачання Україні додаткових озброєнь. Згідно з його словами, постачання зброї стане причиною затягування війни в Україні.

«Взагалі, вся ця метушня навколо додаткових поставок озброєнь, на мій погляд, має лише одну мету - затягнути якнайдалі збройний конфлікт», - сказав путін.

Водночас, путін заявив, що у постачанні американських РСЗВ Києву «немає нічого нового», оскільки на озброєнні української армії знаходяться «аналогічні системи радянського зразка з такою ж дальністю».

Лавров заявив, що росія приймає кинутий Заходом викликЛавров нагадав, що росія, начебто, робила все, щоб уникнути прямого зіткнення із західними країнами.

Російський диктатор назвав це «заповненням втрат української бойової техніки» і нібито це «нічого не змінює насправді».

Нагадаємо, що Лавров намагається залякувати світ «неприйнятною ескалацією», якщо Україні дадуть далекобійну зброю.

Раніше ми повідомляли, що мобілізовані з так званої «ДНР» просять путіна забрати їх з Херсонщини.

Також нагадаємо, що за ініціативою німецького канцлера Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона у суботу, 28 травня, відбулася телефонна розмова з президентом країни-агресора володимиром путіним, що тривала 80 хвилин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: