Зеленський розповів, за якої умови погодиться на зустріч з путіним

Читать на русском
Зустріч двох президентів можлива тільки за умови обговорення миру. Жодні інші цілі не є вагомими
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом росії володимиром путіним можлива тільки для укладення миру.

Про це сказав сам Зеленський під час виступу в Українському домі в Давосі 23 травня.

Він зазначив, що без путіна в росії нічого не вирішується. Тільки путін приймає остаточні рішення практично з усіх питань.

Переговори щодо завершення війни не передбачаються в найближчому майбутньому – ООНУ найближчому майбутньому мирні переговори щодо припинення російського вторгнення в Україну не передбачаються, але настане час, коли вони розпочнуться.

«У них така структура прийняття рішень в державі, що без нього ніякі рішення не приймаються. І ми це з вами повинні чітко усвідомлювати. Всі інститути у них об'єднані одним рішенням - рішенням президента російської федерації. І якщо ми говоримо про конкретне рішення про припинення війни - то без нього цього рішення не буде» - сказав він.

Зеленський додав, що без зустрічі з путіним в результаті обійтися не вийде. Проблема в тому, що після всього, що російські війська накоїли в Україні, ніякого бажання проводити таку зустріч немає. І немає бажання говорити про щось з простими посередниками, що говорять головами путінського режиму.

«Тому я, в принципі, не сприймаю будь-яку зустріч з ким-небудь з російської федерації, крім президента російської федерації, і в тому випадку, якщо на столі буде одне питання - припинення війни. Весь. Про інше нема про що говорити» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для відновлення мирних переговорів російські окупаційні війська повинні вийти з території України. До цього моменту про перемир'я не може йти мови, оскільки противник буде готуватися до подальшої агресії.

Водночас в росії скаржаться, що мирні переговори з Україною, на які-де згодна росія, нібито повністю зупинені з ініціативи української сторони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: