Лавров намагається залякувати світ «неприйнятною ескалацією», якщо Україні дадуть далекобійну зброю

Читать на русском
Перебуваючи в страху від того, що Україна отримає можливість вражати військові та промислові об'єкти на території країни-агресора, Лавров спробував залякати західні держави
Сергій Лавровpicture-alliance

У росії продовжують спроби зірвати постачання України західними озброєннями. Цього разу росія обрала тактику залякування - у кремлі намагаються налякати Захід заявами про якусь «неприйнятну ескалацію» у тому випадку, якщо Україна отримає далекобійне озброєння.

Про це заявив глава МЗС росії Сергій Лавров російським пропагандистським виданням.

Закон США про ленд-ліз: що це та яке значення програма матиме для УкраїниЗакон про ленд-ліз для України усуне бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

Перебуваючи в страху від того, що Україна отримає можливість вражати свої законні цілі, військові, інфраструктурні та промислові об'єкти на території країни-агресора (а саме таку зброю - ракетні системи та далекобійні РСЗВ - Україна просить у західних союзників), Лавров спробував залякати західні держави. У хід пішли всі пропагандистські штампи агресора - від «проксі-війни» до «українських неонацистів».

«Ми застерегли Захід найсерйознішим чином, що вони вже по суті ведуть проксі-війну з російською федерацією руками, тілами, мізками українських неонацистів, але це буде серйозним кроком до неприйнятної ескалації. Сподіваюся, що здорові уми на Заході, там таких ще трохи залишилося, розуміють це» - заявив він.

Тим часом 19 травня стало відомо, що адміністрація президента США Джозефа Байдена чинить опір наданню Україні американських ракетних систем дальнього радіуса дії. Українські чиновники просять США про такі системи вже кілька місяців.

А за повідомленнями західних ЗМІ, між країнами-членами НАТО існують неформальні домовленості утриматися від поставок Україні деяких видів озброєння, щоб звести до мінімуму ризик прямої військової конфронтації між Альянсом і росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: