Одіозний президент Філіппін засудив дії путіна в Україні

Читать на русском
Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що путін вбиває дітей та старих людей, а його спецоперація є вторгненням до суверенної держави.
Фото: AP

Президент Філіппін Родріго Дутерте різко розкритикував російського лідера володимира путіна за вбивства безневинних мирних жителів в Україні.

Про це повідомляє Associated Press.

Раніше Дутерте називав путіна своїм кумиром та другом, але у виступі у вівторок засудив вторгнення росії в Україну і назвав війну причиною зростання світових цін на нафту.

Британський юрист розповів, за яких умов путін може опинитися на лаві підсуднихПутін може відмовитися на лаві підсудних, найімовірніше, після зміни режиму в росії. Водночас його легше звинуватити у злочині агресії, ніж довести воєнні злочини.

Президент Філіппін не погодився з тим, що путін називає вторгнення «спеціальною військовою операцією», сказавши, що насправді це повномасштабна війна проти суверенної держави.

«Багато хто каже, що ми з путіним обидва вбивці. Я давно казав вам, філіппінці, що справді вбиваю. Але я вбиваю злочинців, я не вбиваю дітей та старих», – сказав Дутерте.

Він закликав путіна припинити бомбардування та артилерійські обстріли житлових районів та дозволити громадянам безпечно евакуюватися, перш ніж почати бомбардування.

Дутерте йде у відставку з посади президента 30 червня, коли закінчується його шестирічна каденція. Під час свого президентського терміну він розгорнув жорстку боротьбу з обігом наркотиків, внаслідок чого загинуло понад 6 тисяч людей. При цьому правозахисники говорять про більш високі втрати і про загиблих дітей та безневинних людей.

Крім того, через масові вбивства в рамках кампанії з боротьби з наркотиками проти Дутерте розпочав розслідування Міжнародний кримінальний суд.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив, що росія має негайно припинити в Україні військові дії. У росії рішення суду проігнорували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: