Колишній глава МІ-6 прогнозує, що путін у 2023 році вже не буде президентом

Читать на русском
Путіна можуть вже наступного року усунути від влади, помістивши до санаторію через хворобу. За словами колишнього глави британської розвідки, наступником може стати Микола Патрушев.

Президент росії володимир путін може піти з влади вже в 2023 році. І пов'язано це не з війною в Україні, а із станом здоров'я глави держави.

Про це заявив колишній глава МІ-6 сер Річард Дірлав, повідомляє Frankfurter Rundschau.

Отруєння, хвороба чи нещасний випадок: російська еліта розглядає сценарії усунення ПутінаУ середовищі російської політичної та бізнесової еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії усунення Володимира Путіна від влади.

За його словами, російські структури завжди були автократичними і ніколи не турбувалися питаннями зміни влади. Але на тлі поразки в Україні, економічної кризи та чуток про хворобу путіна, президента росії можуть «помістити в санаторій», що дозволить не вдаватися до військового перевороту.

Дірлав сумнівається, що путін буде при владі в 2023 році: незабаром його «ймовірно відправлять до санаторію, з якого він уже не вийде як лідер росії».

Імовірним наступником путіна, за словами Дірлава, може бути секретар ради безпеки росії Микола Патрушев.

Нагадаємо, раніше колишній британський шпигун Крістофер Стіл заявив, що володимир путін «серйозно хворий».

Він же прогнозував, що війна в Україні може закінчитися для путіна відстороненням від влади, або його вб'ють свої ж люди.

Водночас, російське видання «Медуза» написало, що за три місяці війни в Україні представники російських еліт стали дуже незадоволені путіним, і навіть обговорюють його можливого наступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: