Україна працює над новими санкціями, щоб росія сповна заплатила за свої дії – Зеленський

Читать на русском
Крок за кроком російська держава залишиться без всіх елементів сучасної економіки. За знищення життя сусідів окупанти заплатять повну ціну
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 2 і 99-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів, що Україна вже готує нові санкції проти росії, щоб агресор заплатив сповна, а також торкнувся теми надання Україні РСЗВ HIMARS.

Основне зі звернення президента:

  • Європейський союз рухається до повного прийняття шостого санкційного пакета проти росії. І хоча це складна процедура через відмову від російської нафти, росії, яка намагається протидіяти рішенню ЄС, пора відвикати від потоку нафтодоларів. Тим більше, що інші країни готові замістити російську нафту на ринку.
  • США офіційно підтвердили надання Україні РСЗВ HIMARS.
  • Україна очікує хороших новин з питання постачання озброєння і від інших партнерів. Наприклад, Швеція надає Україні великий пакет військової допомоги.
  • Посольства інших країн продовжують відновлення діяльності в Києві. На сьогодні вже понад 50 дипломатичних установ знову працюють.
  • Відтепер церемонія вручення вірчих грамот послами іноземних держав, які розпочинають свою діяльність в Україні, проходитиме не просто в Києві. А на території Софійського собору. Тому що це і сакральний, і історичний, і державний центр нашого народу. Приймаючи саме там вірчі грамоти у послів, ми демонструємо, хто такі українці, які ми та що за нами стоїть; одночасно це знак поваги до представників інших країн.
  • Зараз, буквально через кілька тижнів, Україна очікує відповідь Європейського Союзу з питання щодо статусу кандидата для неї. Багато країн підтримали надання кандидатського статусу Україні.
  • Ситуація на Донбасі за добу істотно не змінилася. ЗСУ мають певні успіхи в боях у Сєвєродонецьку. Важко зараз в містах і громадах поруч – Лисичанськ, Бахмут та інші населені пункти знаходяться під ударом рашистів. Російські війська застосовують все можливе озброєння і взагалі перестали рахуватися з втратами. У першій лінії кидають «могилізованих» жителів ОРДЛО - російські солдати фактично ховаються за їх спинами.
  • Тривають безглузді обстріли українських територій. Рашисти били по Чернігівській, Харківській областях, по Миколаєву і Харкову.
  • Україна вже працює над новими санкційними пакетами проти росії. Крок за кроком Російська держава залишиться без всіх елементів сучасної економіки. За знищення життя сусідів окупанти заплатять повну ціну. І жодне лобі в тій чи іншій країні росії не допоможе.
  • 223 учасники бойових дій відзначені державними нагородами, з них 72 посмертно.

Нагадаємо, посол США в Україні заявила, що влада України буде самостійно вирішувати, на які відстані вона буде застосовувати американські ракетні системи залпового вогню HIMARS.

Раніше стало відомо про те, що Білий дім офіційно оголосив про постачання HIMARS для України. При цьому наголошується, що офіційний Київ обіцяв не застосовувати ці ракетні системи по території російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: