Є надія, що Сєвєродонецьк вдасться повністю звільнити від російських окупантів – Гайдай

Читать на русском
Зараз окупанти контролюють більшу частину міста, 20 відсотків міста - так звана сіра зона (яку не контролює жодна сторона)
Ілюстративне фотоhromadske.radio

Збройні Сили України здійснили низку локальних контратак у Сєвєродонецьку. Є надія на те, що російських окупантів вдасться розгромити та викинути з міста.

Про це голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай написав у своєму Telegram.

«Сєвєродонецьк тримається і є всі шанси на швидке звільнення. Захисники успішно проводять локальні операції, беруть полонених, мають все необхідне, щоб гнати орків з обласного центру» - написав він.

Військові росії зайняли східні квартали СєверодонецькаВійська росії зайняли східні квартали Сєверодонецька. Окрім цього, ворог намагався атакувати низку сіл на Донеччині.

Також Гайдай прикріпив відео з телемарафону. У ньому він підтвердив, що окупанти змогли просунутися вглиб міста, але ЗСУ утримує лінії оборони. Рашисти контролюють більшу частину міста, 20% міста - так звана сіра зона (яку не контролює жодна сторона).

«Наші захисники тримають позиції в одній частині міста. Більш того, їм вдається навіть робити певні операції, коли вони вибивають з деяких вулиць противника. Іноді виходить брати полонених (тільки вчора 6 полонених взяли). Тому всім скептикам я б хотів сказати - не потрібно списувати з рахунків. Ще рано. Місто тримається... Нашим захисникам вдається проводити певні локальні військові операції, домагатися успіху, і це дає нам шанси, надію, що і надалі це відбуватиметься. Більш того, може, зміниться ситуація по самому місту» - зазначив він.

Нагадаємо, 2 червня в ОПУ повідомили, що в Сєвєродонецьку ЗСУ заманили в пастку російські війська, і тепер наносять по них зустрічні контрудари.

За даними британської розвідки, російська армія взяла під контроль більшу частину Сєвєродонецька в Луганській області. Під час боїв за місто окупанти зазнали втрат, і військам потрібна хоча б коротка тактична пауза перед подальшими операціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: