Якщо Україна не отримає статусу кандидата в ЄС, значить Європа намагається нас обдурити – Кулеба

Читать на русском
Дмитро Кулеба заявив, що якщо Україні не дадуть статусу кандидата на вступ до ЄС, то Європа намагається обдурити. І Україна це не проковтне.

Якщо Україна не набуде статусу кандидата на членство в Європейському союзі, значить Європа намагається нас обдурити.

Таку думку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив в інтерв'ю Financial Times.

Відповідаючи на прогноз президента Франції Еммануеля Макрона про те, що на вступ України до ЄС може піти «кілька років чи десятків років», Кулеба сказав: «Три місяці тому ця країна навіть не мала перспективи членства. Наразі вони обговорюють, скільки часу це займе».

Перед самою війною Шольц намагався вмовити Зеленського відмовитися від шляху до Європи – WSJЗеленський навідріз відмовився говорити про подібне, нагадавши Шольцу про те, що путіну не можна довіряти, росія не має звички дотримуватися договору

Міністр також наголосив, що форми асоційованого членства не замінять Україні повноцінного вступу до ЄС.

«Якщо ми не отримаємо статусу кандидата, це означає лише одне, що Європа намагається нас обдурити. І ми не збираємося це ковтати», – заявив Кулеба.

«Україна — єдине місце в Європі, де люди вмирають за цінності, на яких ґрунтується ЄС. І я вважаю, що це слід шанувати», – додав він.

Нагадаємо, Україна в червні може отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського союзу.

Водночас не всі в ЄС схвалюють скорочення процедури вступу. Наприклад, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що прискорення вступу України до Євросоюзу спричинить серйозне розчарування серед інших країн.

У Міністерстві закордонних справ Австрії також вважають, що Україні не слід надавати статус кандидата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: