Україна не збирається атакувати територію росії з далекобійної зброї – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що зброя більшої дальності потрібна Україні для власного захисту та розблокування портів, а не для нападу на росію.
Фото: Офіс президента України

Україні не має наміру використовувати зброю більшої дальності, щоб напасти на росію – нас цікавить лише захист власної території.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю газеті Newsmax.

Глобальна продовольча криза, спричинена війною в Україні, може затягтися на роки – ООНВійна в Україні у поєднанні з наслідками зміни клімату та пандемією загрожує десяткам мільйонів людей у світі масовим голодом та недоїданням, попередили в ООН.

«Я знаю, що деякі люди у Сполучених Штатах або люди у Білому домі кажуть, що ми можемо використовувати їх (системи РСЗВ – ред.) для нападу на росію: дивіться, ми не плануємо нападати на росію. Російська федерація нас цікавить. Ми не воюємо на їхній території. На нашій території триває війна. Вони прийшли до нашої країни. Ми хочемо розблокувати наші міста. Для цього нам потрібні боєприпаси, які можуть сягати 100 кілометрів», – сказав президент.

Зеленський також сказав, що Україні потрібна зброя, щоб розблокувати свою територію з виходом до моря – щоб відновити експорт продовольства: «Щоб деблокувати окупований південь нашої України, щоб деокупувати східні території, а також деокупувати порти України, які були окуповані ворогами, а потім через ці порти ми можемо експортувати мільйони тонн зерна».

За його словами, брак продовольства у світі може поки що не проявлятися, але зрештою світ зіткнеться з потенційно руйнівними наслідками.

«Це тільки початок. На даний момент ми маємо дефіцит у 40 країнах, які зіштовхнуться зі значними проблемами. Йдеться про мільйони та мільйони людей, яким загрожує голод. І росія нікому не дозволяє увійти до Чорного моря», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент Джо Байден анонсував, що США передадуть Україні досконаліші ракетні системи та боєприпаси, а також інше озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: