Британія передасть Україні РСЗВ з дальністю до 80 кілометрів

Читать на русском
Британія передасть Україні реактивні системи залпового вогню M270 із дальністю до 80 кілометрів. Рішення було прийнято слідом за США.

Велика Британія вирішила передати Україні реактивні системи залпового вогню M270, які здатні вражати цілі на відстані до 80 кілометрів.

Про це із посиланням на заяву міністра оборони Бена Воллеса повідомляє CNN.

У заяві міністр зазначає, що цей крок був тісно скоординований із рішенням США надати Україні ракетну систему HIMARS.

Які країни найбільше допомогли Україні з початку війни – рейтинг ForbesВидання Forbes склало рейтинг країн, які найбільше допомагали Україні від початку війни. До двадцятки друзів увійшли Польща, США, Естонія, Латвія, Канада, Литва, Британія та інші.

«У міру того, як змінюється тактика росії, має змінюватись і наша підтримка України. Ці високоефективні реактивні системи залпового вогню дозволять нашим українським друзям краще захистити себе від жорстокого застосування росією далекобійної артилерії, яку путінські сили без розбору застосовували для знищення міст», – йдеться у заяві Воллеса.

В уряді повідомили, що українські військові будуть навчені, як використовувати пускові установки.

Раніше прем'єр Британії Борис Джонсон закликав до подальшої військової підтримки України, включаючи надсилання їй реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, учора США оголосили про виділення нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн. доларів. Він включатиме американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, навколо яких в останній тиждень тривали активні обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: