США передадуть Україні сучасніші ракетні системи та інше озброєння – Байден

Читать на русском
Джо Байден анонсував передачу Україні ракетних систем та боєприпасів, а також іншого озброєння. Крім того, президент зазначив, що США не тиснутимуть на Україну з метою будь-яких територіальних поступок.
Getty Images

США передадуть Україні досконаліші ракетні системи та боєприпаси, а також інше озброєння, зокрема протитанкові ракети Javelin та зенітні ракети Stinger.

Про це у своїй колонці в The New York Times написав президент США Джо Байден.

За словами Байдена, мета Америки у нинішній ситуації проста – бачити демократичну, незалежну, суверенну та процвітаючу Україну із засобами для стримування та захисту від подальшої агресії.

Байден згадав слова Володимира Зеленського про те, що «зрештою війна закінчиться дипломатичним шляхом».

США у жодному разі не призупинять військову допомогу Україні – МаркароваПартнери знають, що саме потрібно Україні - більше артилерійських систем і систем залпового вогню, БПЛА і багато іншого.

«Ми оперативно направили Україні значну кількість зброї та боєприпасів, щоб вона могла битися на полі бою та займати максимально сильну позицію за столом переговорів. Ось чому я вирішив, що ми надамо українцям досконаліші ракетні системи та боєприпаси, які дозволять їм точніше вражати ключові об'єкти на полі бою в Україні», – повідомив президент США.

Він також анонсував, що Штати продовжать постачати Україні сучасне озброєння, зокрема протитанкові ракети Javelin, зенітні ракети Stinger, потужні артилерійські та високоточні ракетні комплекси, радари, безпілотні літальні апарати, гелікоптери Мі-17 та боєприпаси. «Ми також надішлемо ще мільярди у вигляді фінансової допомоги, як це санкціоновано Конгресом», – додав Байден.

При цьому він підкреслив, що США не шукають війни між НАТО та росією, і поки Штати та союзники не будуть атаковані, безпосередньо брати участь у конфлікті вони не будуть.

«Я не тиснутиму на український уряд — публічно чи приватно — з метою якихось територіальних поступок. Це було б неправильно і суперечило б загальновизнаним принципам», – написав Байден.

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що США не надсилатимуть Україні ракетні системи, які можуть долетіти до території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: