У відповідь на постачання західної зброї росія може посилити обстріли – NYT

Читать на русском
У відповідь на постачання Україні західного озброєння від партнерів росія може масово посилити обстріли.

У відповідь на постачання Україні західного озброєння від партнерів росія може масово посилити обстріли.

Про це повідомляє видання The New York Times.

За інформацією експертів, на Україну може чекати масований обстріл з боку росії. Проте для українських військових це стане своєрідною «перевіркою», після якої буде зрозуміло, чи зможе Київ утриматися і не завдавати удару у відповідь по території росії.

Деякі американські чиновники та політики побоюються, що передача Україні важкого озброєння, зокрема, систем залпового вогню HIMARS, може призвести до ескалації.

«США заявили, що по території Росії удари не завдаватимуться. Але в Україні є території, які Москва вважає своїми (Крим) чи юридично визнала (Донбас). Що буде, якщо удари новою зброєю Україна почне завдавати углиб цих територій – незрозуміло. Теоретично це може спричинити ескалацію», - йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо про те, що уряд Швеції надасть Україні військову допомогу.

Також зазначимо, у Пентагоні розкрили деталі оголошеного президентом Джо Байденом нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн. доларів, у якому передбачені американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, навколо яких в останній тиждень точилися активні обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: